Brandmelders

Koop nu je brandmelder bij De Rookmelders en verzeker dat je huis in 2022 goed beveiligd is.

Brandmelders kopen

Ons assortiment brandmelders bestaat uit draadloze brandmelders en koppelbare rookmelders die gemakkelijk geplaatst kunnen worden in jouw kantoorpand of woning.  Met de brandmelders van De Rookmelders ontvang je op tijd een waarschuwing als er brand ontstaat in huis of op kantoor. Vanaf juli 2022 is een brandmelder in elk huis verplicht. Wees deze datum voor en koop een brandmelder bij De Rookmelders. 

Brandmelders online bestellen

Ons volledige assortiment brandmelders is online te bestellen en wordt klaar voor installatie bij je thuis of bij jou op kantoor afgeleverd. Je kantoor of bedrijfsruimte brandveilig maken is verplicht en daarnaast heel belangrijk voor de veiligheid. 

Wil je een groot aantal rookmelders afnemen? Klik dan hier voor zakelijk bestellen.

De beste draadloze brandmelders op batterij

Brandmelders op batterij hebben het voordeel dat je niet afhankelijk bent van een stroompunt en ze dus overal kan ophangen. De batterij van deze brandmelders is gemaakt van lithium en gaat minimaal 10 jaar mee. 30 dagen voor dat de batterij leeg is zal de brandmelder een signaal afgeven zodat je ruim op tijd een nieuwe kan kopen.

Koppelbare brandmelders  gebruik je om een brandveilig systeem in huis te creëren. Je koppelt deze rookmelders namelijk aan andere exemplaren, zodat ze op elkaar reageren.

Wat is een goede brandmelder?

Een brandmelder is goed wanneer het getest is door een onafhankelijk instituut en wanneer er verschillende certificaten en Europese normen aan hangen. Elke Europese brandmelder dient het CE-keurmerk te hebben. CE staat voor Conformité Européenne en dat staat voor: in overeenstemming met de Europese regelgeving. Daarnaast moet een goede brandmelder verschillen goedgekeurde certificaten hebben zoals: 
  • KRIWAN EN-14604
  • CE
  • Federatie Veilig Nederland
Dan weet je zeker dat je de juiste brandmelder koopt. Koop ook altijd een brandmelder via een relevante website, zoals derookmelders.nl en niet via AliExpress, Wish of Amazon.

Wat is het verschil tussen een rookmelder en een brandmelder?

Een brandmelder is een rookmelder, maar er wordt onderscheid gemaakt in verschillende rookmelders. Een brandmelder is dus de verzamelnaam voor rookmelders. Over het algemeen heb je drie verschillende rookmelders:

  • De optische rookmelder 
  • De ionisatie rookmelder
  • De thermische rookmelder. 

Daarnaast heb je nog verschillende combinaties, zoals een optische rookmelder met koolstofmonoxidemelder. Deze brandmelder bestaat dan uit verschillende melders.

Wat is een optische rookmelder?

Een optische rookmelder is een brandmelder die nu het meest wordt verkocht. Dit zijn brandmelders die de brandweer en de EU aanraadt. Een optische rookmelder werkt door middel van infrarood signaal. Wanneer het infrarood signaal wordt onderbroken door bijvoorbeeld rook, zal er een alarm afgaan.

Wat is een ionisatie rookmelder?

Een ionisatie rookmelder staat in verbinden met twee elektroden in een stroomkring. Wanneer deze stroomkring wordt onderbroken door bijvoorbeeld rook, dan is zijn ze dus niet meer verbonden en zal er een alarm afgaan. Deze rookmelder wordt echter niet meer aangeraden, omdat er betere rookmelders op de markt zijn, zoals een optische rookmelder of thermische rookmelder. Het kan zijn dat je in oude huizen nog een ionisatie rookmelder tegenkomt, wanneer een huis dit type rookmelder heeft, raden wij aan om deze te vervangen door een betere, veiligere rookmelder.

online brandmelders kopen

Wat is een thermische rookmelder?

Een thermische rookmelder is een brandmelder die wordt aangeraden om in de keuken op te hangen of op een andere plek in het huis waar opeens een grote temperatuurstijging is. Ook wanneer je last hebt van een rookmelder met valse meldingen (afgaan wanneer er niets aan de hand is), kan het verstandig zijn om deze te vervangen met een thermische rookmelder. Deze brandmelder werkt namelijk niet op rook, maar op plotselinge temperatuurstijgingen. Wanneer de temperatuur in de ruimte, zoals de keuken, stijgt, zal de brandmelder afgaan. 

De thermische rookmelder heeft wel een nadeel, want er kan bijvoorbeeld al veel rookontwikkeling zijn, voordat de temperatuur stijgt. De thermische rookmelder gaat echt pas af als er een bepaalde temperatuur wordt bereikt. In de meeste gevallen gaat een thermische rookmelder af bij 60 graden.

Wat is een combimelder?

Een combi rookmelder is een brandmelder die relatief nieuw is, maar is een keuze waar men steeds vaker voor gaat. Deze rookmelder combineert een koolmonoxidemelder en een optische rookmelder met elkaar. Een koolstofmonoxidemelder is namelijk ook handig in je huis, omdat koolstofmonoxide (CO) geurloos en reukloos is. Het is daarmee een dodelijk gas en je meestal kom je er te laat achter. Je wordt dus niet alleen gewaarschuwd bij rook, maar ook als er koolmonoxide optreedt in je huis. Daarnaast zitten er in de combimelder twee verschillende alarmsignalen. Op deze manier weet je dus direct wanneer het rook/brand is en wanneer het koolmonoxide betreft.

Kan een brandmelder zomaar af gaan?

Ja, een brandmelder kan zomaar af gaan. Dit kan verschillende oorzaken hebben, zoals dat de verwarming weer na lange tijd wordt gebruikt of dat er vuil in de sensor zit.