Koppelbare Rookmelders

Koop nu je koppelbare rookmelders bij De Rookmelders en verzeker dat voor juli 2022 je huis of kantoor goed beveiligd is.

Draadloze koppelbare rookmelders

Draadloze, koppelbare rookmelders op batterij hebben het voordeel dat je niet afhankelijk bent van een stroompunt en ze dus overal kan ophangen. De batterijen van deze rookmelders zijn gemaakt van lithium en gaat minimaal 10 jaar mee. 30 dagen voordat de batterij leeg is zal de rookmelder een signaal afgeven zodat je ruim op tijd een nieuwe kan koppelbare rookmelder kan kopen.

Koppelbare brandmelders gebruik je om een brandveilig systeem in huis te creëren. Je koppelt deze rookmelders namelijk aan andere exemplaren, zodat ze op elkaar reageren. 

 

Wat is een koppelbare rookmelder?

Wanneer je een nieuwe rookmelder aanschaft, kun je kiezen voor een normale rookmelder en een koppelbare rookmelder. Wanneer je een huis hebt met meerdere verdiepingen of wanneer je in een appartement woont, maar op meerdere plekken in het appartement een rookmelder hebt hangen, raden wij een koppelbare rookmelder aan. Want, de naam van zegt het: koppelbare rookmelders zijn rookmelders die met elkaar zijn gekoppeld. Anders gezegd alle rookmelders in het huis zijn met elkaar in verbinding. Wanneer er dus één rookmelder afgaat, gaan alle rookmelders in het huis af. Zo weet iedereen in het huis direct dat er brand is en dat je snel actie moet ondernemen om het brandje zelf te blussen met een brandblusser of in ergere gevallen snel het huis moet verlaten voor je eigen veiligheid. Wel zo veilig wanneer je een groot huis hebt.

Wat zijn goede koppelbare rookmelders?

Wij bieden een koppelbare rookmelder aan die getest is door de brandweer en een onafhankelijk testinstituut. De koppelbare rookmelder die wij aanbieden voldoet aan de Europese normen en certificeringen. De rookmelders die koppelbaar zijn hebben het CE-keurmerk (CE staat voor Conformité Européenne en dat betekent: in overeenstemming met de Europese regelgeving) en voldoen aan de EN-14604 certificering. Daarnaast heeft Federatie Veilig Nederland de koppelbare rookmelder getest en goedgekeurd.

Waarom een koppelbare rookmelder?

Veiligheid staat voorop en een koppelbare rookmelder zorgt net voor dat extra beetje veiligheid in vergelijking met een normale rookmelder. Wij raden de koppelbare rookmelder aan wanneer je huis meerdere woonlagen heeft. Want het voordeel is dat als er brand uitbreekt op de derde verdieping en jij zit lekker met je gezin een goede film te kijken met je een fantastisch Bose surround systeem, dan kan het zomaar zijn dat je niet direct de rookmelder op de derde verdieping hoort. 

Met een koppelbare rookmelder zal ook de rookmelder in de huiskamer afgaan, zodat je direct weet dat je passende actie moet ondernemen of in een extreem geval het huis snel verlaten. Op deze manier ben je direct op de hoogte en als het nog kan – tijdig bij de brand aanwezig zijn, zodat je de brand nog eventueel kunt blussen met een brandblusser of blusdeken. Dit kan je financieel veel schelen.

Hoe werkt een koppelbare rookmelder?

Zoals je hebt kunnen lezen, kan het verstandig zijn om te kiezen voor een koppelbare rookmelder. Vervolgens kun je nog kiezen uit een draadloze of bedrade koppelbare rookmelder. De meeste koppelbare rookmelders hebben 3V Lithium batterij die minimaal 10 jaar meegaat. Want zoals je je kunt voorstellen heeft bijna geen enkel huis een stopcontact in het plafond zitten.

De draadloze rookmelders die koppelbaar zijn, staan met elkaar in verbinding door middel van radiosignalen. Wanneer er een rookmelder op de begane grond afgaat, wordt er direct een signaal verstuurd naar de koppelbare rookmelder op de eerste en twee verdieping, zodat deze ook afgaan. Het draadloos verbinden van koppelbare rookmelders is doorgaans erg eenvoudig. Sommige koppelbare rookmelders zijn van tevoren al met elkaar gekoppeld en bij de ASD-10QR dien je het zelf te doen. Om deze koppelbare rookmelders met elkaar te verbinden moet één rookmelder de unieke RF-code genereren en deze code stel je vervolgens in op de andere. Alle ASD-10QR rookmelders in een woning of object moeten op dezelfde RF Code ingesteld worden. Wij raden aan om niet meer dan 24 melders draadloos door te koppelen. Hoe je een RF-code genereert kun je lezen in de gebruiksaanwijzing.

Concluderend: wanneer je een huis hebt met meerdere woonlagen, doe je er verstandig aan om koppelbare rookmelders aan te schaffen in plaats van normale rookmelders of brandmelders

 

koop een koppelbare rookmelder online